Om oss

Hva behandler vi?

Feilfunksjon og smerte i nerve-, muskel-, og skjelettsystemet er det vanligste helseproblemet i den norske befolkning. Kostnadene dette medfører er enorme både for den enkelte og for samfunnet – Ryggsmerter er den enkeltlidelse som «plager flest og koster mest». Våre kiropraktorer har alle en tverrfaglige kompetanse som gir deg et unikt behandlingstilbud. Om vi ikke kan hjelpe deg henviser vi deg videre. Vårt mål er et liv i bevegelse og vi håper vi kan hjelpe deg med dette.

Er du usikker på om vi kan hjelpe deg med dine plager eller ikke, kan du ringe oss eller sende en forespørsel via linken «Kontakt oss». Da får du snakke med en av våre kiropraktorer som kan gi deg et nærmere innblikk i hva vi gjør.

Under «Behandlinger» har vi samlet en del informasjon om de vanligste plagene i bevegelsesapparatet som vi behandler. I tillegg kan du finne noen råd om hjelp til selvhjelp der det er mulig.

Lise Lothe phd

Kiropraktor Aktiv Helse i Fokus - Grimstad

Lise jobber på Aktiv Helse i Fokus i Grimstad og et et par ettermiddager også på klinikken vår i Lillesand. Hun har jobbet som forsker ved Oslo Universitetsykehus og Universitetet i Oslo hvor hun har tatt doktorgrad i nevrofysiologi. Kiropraktorutdannelsen har hun fra Palmer College of Chiropractic i 1991, og hun har en MSc grad fra universitetet i Portsmouth, England med hovedvekt på rehabilitering. Lothe har en lang idrettskarriere bak seg som eliteutøver i svømming og er instruktør i Friskis & Svettis hvor hun også lisensierer nye instruktører. Interessen for og vissheten om de positive virkningene av trening preger også hennes virke som kiropraktor og foreleser. Hun har fra 2008-2013 vært leder for Norsk Forening for Ryggforskning og sittet i styringsgruppen for folkehelsearbeid i Grimstad og har vært folkevalgt som nestleder i Helse- og omsorgsutvalget i Grimstad kommune. Som Dekan for European Academy of Chiropractic og har hun hatt som som oppgave å lede arbeidet for etter-og videreutdanning for kiropraktorer i Europa.

Lise ble kåret til Årets Kiropraktor ved Norsk Kiropraktorforenings jubileums-årsmøte i Bergen i 2010.

Bestill time

Tim Raven

Kiropraktor Lillesand

Tim er din kiropraktor i Lillesand og årets kiropraktor 2011. Han har høstet bred erfaring som kiropraktor i Australia og England før kan kom til Norge i 1999. Kiropraktorutdannelsen tok han ved RMIT universitet, Melbourne, Australia i 1988. I 2003 avsluttet han sin Master of Science grad i Klinisk Kiropraktikk ved universitetet i Portsmouth, England. Tim har holdt mange kurs i rehabilitering både i inn- og utland. For tiden jobber han med et doktorgradsprosjekt ved Oslo universitetssykehus som omhandler nakke. I 2012 fullførte Tim en europeisk sertifisering i diagnostisk ultralyd. Han har brukt ultralyd siden 2005 som et diagnostiskhjelpemiddel til å kartlegge sine pasienters muskel- og skjelettplager.

I tillegg til klinikk og forskning har Tim vært styremedlem og leder for European Council on Chiropractic Education, en evaluerings og godkjennings organisasjon for kiropraktorutdanning i Europa og Sør Afrika. Tim er fremdeles medlem av ECCE. Tim har de siste årene vart involvert i å lage en europeisk standard for kiropraktortjeneste som ble publisert i 2012.

Tim har spillt australsk fotball og har i tillegg både spillt og trent basket i nesten 30 år. Han har inngående kjennskap til idrettsskader og stor forståelse for viktigheten av å komme seg raskt tilbake på banen etter skade. Dette preger også hans omtanken for andre pasienter. Spillere på Jerv, Amazon og GTIF-basket har tidligere nytt godt av effektiv og rask behandling.

Bestill time

Damian King

Kiropraktor Aktiv Helse i Fokus - Grimstad

Damian er utdannet ved Anglo European College of Chiropractic i England i 1999, og jobber ved Aktiv Helse i Fokus i Grimstad. Han kom til oss første gang i 2007 som vikar for Lise mens hun var i forskerpermisjon og er nå fast hos oss etter at Pernille sluttet for å vie seg til forskning. Damian har lang erfaring som kiropraktor fra England og Norge og har en mastergrad-utdannelse i kronisk smertebehandling ved universitetet i Edinburgh. Han er spesielt interessert i hodepine, og har brukt 1 år av mastergrad-utdannelsen sin for å fordype seg i diagnose og behandling av hodepine.

Bestill time

Emma Myklebust

Kiropraktor Lillesand

Emma er utdannet kiropraktor fra AECC University College i England. Hun jobber nå på klinikken i Lillesand. Emma har spesiell interesse for korsrygg og bekkenplager, nakkesmerter og fotproblematikk. Hun er også opptatt av en aktiv livsstil, og bruker trening og rehabilitering som en viktig del av behandlingen. Emma kan også hjelpe deg igang med trening på Fitnesspoint Treningssenter vegg i vegg med klinikken.

Bestill time

Malene Harveland

Kiropraktor Aktiv Helse i Fokus - Grimstad

Hvorfor Kiropraktor?

Min lidenskap for optimal funksjon i nerve-muskel-skjelettsystemet stammer fra langvarig skade/smerte etter satsing i håndball.
Jeg fikk øynene opp for kiropraktoryrket etter god behandling hos kiropraktor.
Etter endt utdanning i England har jeg erfart hvor utrolig tilpasningsdyktig kroppen er, hvordan smerter kan reduseres og funksjon forbedres ved hjelp av god kunnskap og riktig behandling.
Dette brenner jeg for å videreformidle!


Utdanning:

Master i kiropraktikk, AECC England 2021
Medisin Grunnfag, Bjørknes Høyskole 2017

Kurs

Dry needling – Nålebehandling
Kinesiology & Sports Taping

Interesseområder:

Akutte og varige nakke/ryggsmerter, prolapsutredning
Kronisk smerte og langvarige plager i bevegelses apparatet
Underekstremitet komplekset (hofte – knær – ankel – føtter)
Rehabilitering, funksjonell trening og skadeforebygging i form av både veiledning og tilpasset trening.

Bestill time

Har du spørsmål? 

Da kan du fylle ut skjemaet, så svarer vi deg så fort vi har mulighet.
Vi aksepterer ikke timebestillinger eller avbestillinger via denne tjenesten. For dette må du benytte «Avbestill time Grimstad/Lillesand» øverst på siden. Avbestilling kan gjøres online inntil 24 timer før timen. Etter dette er det kun mulig å gi beskjed om endring av time via telefon. Timer som ikke er blitt avbestilt på riktig måte senest 24 timer før, må betales i sin helhet.

Vi svarer gjerne på spørsmål på telefon. Når du ringer oss får du snakke direkte med en av våre kiropraktorer.

    phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram